Съд в Южна България взе решение за обвинен в измама чужденец.Окръжният

...
Съд в Южна България взе решение за обвинен в измама чужденец.Окръжният
Коментари Харесай

Хасковски съд остави в ареста мъж, издирван за измами за 23 милиона долара в САЩ

Съд в Южна България взе решение за обвинен в машинация чужденец.

Окръжният съд в Хасково постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Метин Саваш Корос (59 г.) с турско и немско поданство. Това показват от пресцентъра на окръжния съд в Хасково.

От там изясняват, че лицето е арестувано по отношение на искане за изгонването му, издадено от правораздавателните органи на Съединените американски щати, като е оповестено за интернационално търсене с червен бюлетин от ИНТЕРПОЛ Вашингтон. Метин се търси за осъществени закононарушения в интервала юни - октомври 2018 година, пощенска машинация, банкова машинация и пране на пари, осъществени в Ню Джърси, Съединени американски щати. 

Мъжът заблудил чиновници на договорна компания на Министерството на защитата в Съединени американски щати - компания за пречистване на нефт със седалище в Република Корея, с което набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона, предопределени за компанията. За по този начин осъщественото закононарушение по американското законодателство е планувано наказване „ отнемане от независимост “ до 30 години, показват от Окръжен съд - Хасково.

От там допълват, че от всички събрани до този миг материали може да се направи извод, че са налице основанията за предаване на лицето, посочени в контракта за екстрадиция, подписан сред Република България и Съединени американски щати. Изпратените преписи от обвинителния акт и заповедта за арест сочат съществуването на обосновано съмнение за осъществяване на закононарушенията, за които лицето се търси.

Вземането на мярка за неотклонение има за цел да обезпечи наличието на Метин Саваш Корос до привършване на производството. В случай на обжалване или митинг, Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 01.12.2022 година от 10:00 часа, написа novini.bg. 

Корос бе арестуван при влизане у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево "  на 28 септември. Тогава Окръжният съд му наложи мярка " задържане под стража " за период от 60 дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР